Μάνια Βλαχογιάννη #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο Radio Magazen

Την Παρασκευή 27.5.16, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε #ad_hoc στο Radio magazen.gr την Μάνια Βλαχογιάννη, crossover σοπράνο, πιανίστα, συγγραφέα και στιχουργό. Μέσα από την προσωπική διαδρομή της και τη δημιουργική ματιά της, μας δόθηκε η ευκαιρία για μια ευρύτερη συζήτηση περί των σύγχρονων μουσικών δρώμενων και της σημαντικότητας της έκφρασης μέσα από τις τέχνες. Η Μάνια είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων εκείνων που από τα πρώτα κιόλας βήματα της ζωής τους έδειξαν ότι, η τέχνη για τον άνθρωπο μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος διαλόγου μας με την κοινωνία.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/aristotelistsagkarogiannis/ad_hoc-manja-vlachogianni/ width=100% height=120 hide_cover=1 light=1 autoplay=1]

Η Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στην ηλικία των 5 ετών. Σε ηλικία 17 ετών πήρε Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Richard Strauß Konservatorium του Μονάχου (RSK), απ’ όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα σολίστ πιάνου.

Στο R. Strauß – Konservatorium σπούδασε επίσης Μονωδία και Musical Theater Performance και υπήρξε μέλος της χορωδίας λυρικών τραγουδιστών του RSK.

Φοίτησε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης (Musikhochschule Dresden – Meisterklasse) ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τα 2 πρώτα έτη της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Σπούδασε επίσης υποκριτική στη δραματική σχολή του H.Trayer «Schauspielschule München».

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 160 παραστάσεις μουσικού θεάτρου σε Γερμανία , Αυστρία και Ελβετία, («Sehnsucht dem Volke», «Im Harem tanzen die Kanaker», «Gebrochene Helden» κλπ.) καθώς και σε σήριαλ της γερμανικής τηλεόρασης («Die Viersteins»).

Σε ηλικία 24 χρονών της δόθηκε η θέση της υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή «Sing-und-Musikschule Garching» στα πλαίσια της οποίας μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε τα Musical για παιδιά και νέους «Pentafonica» και «Festivale di Fantasia».

Από το 2008 συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου, όπου εμφανίζεται σε παραστάσεις που διοργανώνει η ίδια με καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό («Η Κύπρος συναντά την Ελλάδα», «Σύγχρονοι συνθέτες», «Μελωδίες της νύχτας και ποίηση» κλπ.)

Από το 2009 συνεργάζεται με τον συνθέτη Balsam7teen ως ερμηνεύτρια και στιχουργός.

Από το 2012 εμφανίζεται με τη θεατρική ομάδα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη («Τρωάδες», Μονόπρακτα Γ. Λάσκαρη)

Το Δεκέμβριο 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά της από την FM Records με το τραγούδι «Όταν μιλάνε οι αισθήσεις» σε στίχους/ερμηνεία δική της, μουσική του συνθέτη Balsam7teen και συμμετοχή του Βασίλη Ασημακόπουλου.

Τον Απρίλιο 2014 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της, ένα album από την FM Records, με τίτλο «Manja – A Musical Dream», με highlights από αγαπημένα ξένα Musical, όπου συμμετέχει και ο Βασίλης Ασημακόπουλος.

Τον Οκτώβριο 2014 κυκλοφόρησε από την InSideOut/XRC Records USA η τρίτη δισκογραφική δουλειά της, το EP με τίτλο «Θα ‘σαι δίπλα μου εσύ», με έντεχνα ελληνικά τραγούδια, που υπογράφει ο συνθέτης και  Φίλιππος Πατίρης.

Τον Ιανουάριο 2015 κυκλοφόρησε η τέταρτη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά της, ένα νέο single από την FM Records με τίτλο “Στιγμές”, μια ποπ μπαλάντα σε στίχους/ερμηνεία δική της και μουσική του συνθέτη Balsam7teen.

Τον Μάρτιο 2015 κυκλοφόρησε μία νέα δισκογραφική της συνεργασία με τίτλο “Mythos 90: Mikis Theodorakis”, μια σύγχρονη ματιά σε μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές του μεγάλου συνθέτη, από τους Aural Fragment. Το μουσικό έργο υπογράφει ο συνθέτης, παραγωγός και τεχνικός ήχου Γιώργος Λαζάρου. Συμμετέχουν: Μάνια Βλαχογιάννη (φωνή – φωνητικά), Νίκος Κουλούρης (σαξόφωνο), Δημήτρης Κοντονής (κιθάρες) κ.α.

Τον Μάϊο 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΟΗΣΗ το βιβλίο της Μάνιας Βλαχογιάννη “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ”, μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και τόλμης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής. Την εικονογράφηση του βιβλίου υπογράφει η Θωμαή Ζωγράφου. Το συνοδευτικό μουσικό CD του βιβλίου περιέχει ηχογραφημένα τραγούδια και αποσπάσματα με αφήγηση από το πρωτοεμφανιζόμενο ομώνυμο θεατρικό μιούζικαλ, σε μουσική Balsam7teen πάνω στο αυθεντικό κείμενο της συγγραφέως. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιάννης Φίλιας, Αγγέλα Μεταλληνού, Μάνια Βλαχογιάννη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μαρία Λατσίνου, Μάριος Ανδρέου. Στο ρόλο του αφηγητή ακούγεται ο Γιάννης Δεγαΐτης. Συμμετέχει η Ευαγγελία Καρή και η Χορωδία ¨Μούσες”. Την παραγωγή και διεύθυνση παραγωγής του CD έκανε η Μάνια Βλαχογιάννη.

Τον Δεκέμβριο 2015 η δισκογραφική συνεργασία της με τον νέο δημιουργό Τάσο Πέτσα στο τραγούδι του “Angel of Mine” την έφερε για αρκετές εβδομάδες στην #1 θέση στα TOP 100 Greece αλλά και στο γενικό Billboard. Ταυτόχρονα το τραγούδι του Τάσου Πέτσα με την συνερμηνεία της Μάνιας Βλαχογιάννη βρέθηκε ανάμεσα στα 200 καλύτερα τραγούδια της Ευρώπης (#183 – Euro 200). Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε συλλεκτικό cd βινυλίου, στο album “Heart of Mine (Anna)” – Tasos.

Τον Ιανουάριο 2016 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η νέα μοντέρνα όπερα “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ” στον ΙΑΝΟ, στα πλαίσια της παρουσίασης του ομώνυμου βιβλίου – cd, με ζωντανά αποσπάσματα από το μουσικοθεατρικό έργο. Στην παρουσίαση – παράσταση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες που ακούγονται στο cd. Χόρεψαν οι: Αλεξάνδρα Φωτεινού και Λίλα Σταθοπούλου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Δεγαΐτης.

#Radio_Maga

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
—————————————————————————
Manja Vlachogianni – Time Trap 0:20
Μάνια Βλαχογιάννη – Όταν Μιλάνε οι Αισθήσεις 24:59
Μάνια Βλαχογιάννη – Θα’σαι δίπλα μου εσύ 52:37
AURAL FRAGMENT – Της Δικαιοσύνης Ήλιε, νοητέ 1:08:57
Tasos (feat Manja Vlachogianni) – Angel Of Mine (Aural Fragment Edit) 1:20:48
Μάνια Βλαχογιάννη – Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ (Medley) 1:33:50
Μάνια Βλαχογιάννη – Αστέρι της Ερήμου – Εκδίκηση 1:48:14
Μάνια Βλαχογιάννη – Στιγμές (Radio Edit) 2:01:55
Μάνια Βλαχογιάννη – Αστέρι της Ερήμου – Φινάλε: Το μυστικό της ευτυχίας 2:24:50
Ad Hoc - Manja Vlachogianni.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *