Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο Radio Maga

Την Παρασκευή 13.5.16, με αφορμή την Ομαδική έκθεση μαθητών 80 σχολείων της Αττικής, με θέμα «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες – Οι μαθητές σχολιάζουν το σήμερα, το αύριο και το μέλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο», ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε #ad_hoc στο Radio Maga μαθητές που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση και τους Ζωή Χατζή, Κώστα Ευαγγελίου και Νίκη Ρουμπάνη μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, που διοργανώνει την έκθεση, και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν στη συζήτηση τον συνδικαλιστικό φορέα των εικαστικών καλλιτεχνών που εργάζονται στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκπαίδευση, και στοχεύει, με δικές του δράσεις, εκδόσεις και σεμινάρια επιμόρφωσης, να τους στηρίξει στο έργο τους.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/aristotelistsagkarogiannis/ad_hoc-young-artists/ width=100% height=120 hide_cover=1 autoplay=1]

Στη δημιουργική συζήτηση συμμετείχαν οι μαθήτριες: Δέσποινα Ανδριοπούλου, Φωτεινή Δήμα, Μαρία Μεταξά, Αναστασία Σταθούλια και Αγγελική Τσιχλόγιαννη.

Σε μια εποχή που οι πανανθρώπινες αξίες αιμορραγούν, η Ένωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων επιδιώκει μέσα από την εικαστική δημιουργία, που ενσωματώνει τις σκέψεις, τις θέσεις, τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τα όνειρα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, να καταγράψει και να τονίσει, πως είναι αδύνατον, χωρίς παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, και σεβασμό στη δημοκρατία, να συνεχίσουν οι άνθρωποι να αναπνέουν, να ζουν με αξιοπρέπεια, να προσφέρουν, να ευημερούν.

Πρόθεσή της είναι, το μήνυμα που μεταφέρει όλη αυτή η προσπάθεια, να μην παραμείνει στους χώρους των σχολείων που υλοποιείται, αλλά να παρουσιαστεί σε δημόσιο χώρο, για να εκπληρώσει τον αναγκαίο στόχο, και προς τούτο αποφάσισε τη διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης μαθητών της Αττικής στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν 80 σχολεία της Αττικής, από τις τρεις βαθμίδες Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Τα έργα των μαθητών είναι σχέδιο ή ζωγραφική σε χαρτί του μπλοκ ή Α4 με ελεύθερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία (κάρβουνο, ακουαρέλες, τέμπερες ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, κηρομπογιές), επίσης κολλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές με εύχρηστα υλικά (χαρτογλυπτική κλπ). Ο κάθε εικαστικός εκπαιδευτικός έχει επιλέξει από τα σχολεία που διδάσκει μια ενότητα των μαθητικών έργων, με τη φροντίδα να τα παρουσιάσει στην ομαδική έκθεση.

Η έκθεση των μαθητικών έργων γίνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Ηρακλειδών 66 (ισόγειο) στο Θησείο, από τις 11 έως τις 20 Μαΐου, και οι ημέρες και ώρες επίσκεψης είναι: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00.

#Radio_Maga

Μια ‪#‎ad_hoc‬ έκπληξη μας περίμενε στο κλείσιμο της εκπομπής μας. Η μαθήτρια Αγγελική Τσιχλόγιαννη, της οποίας το έργο επιλέχθηκε για την αφίσα της Ομαδικής έκθεσης των μαθητών από 80 σχολεία της Αττικής, μας τραγούδησε α καπέλα το NO της Meghan Trainor.

#ad_hoc unplugged #2 στο Radio magazen.gr

Μια #ad_hoc έκπληξη μας περίμενε στο κλείσιμο της εκπομπής μας Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες #ad_hoc στο Radio Maga.Η μαθήτρια Αγγελική Τσιχλόγιαννη, της οποίας το έργο επιλέχθηκε για την αφίσα της Ομαδικής έκθεσης των μαθητών από 80 σχολεία της Αττικής, μας τραγούδησε α καπέλα το NO της Meghan Trainor.

Gepostet von Ad Hoc am Sonntag, 15. Mai 2016

Posted by Ad Hoc on Sunday, May 15, 2016

Από τα εκτιθέμενα έργα μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
—————————————————————————
Rufus Wainwright – Art Teacher 0:14
Depeche Mode – Photographic (Some Bizarre Version) 25:24
The Modern Lovers – Pablo Picasso 50:35
Lou Reed & John Cale – Trouble with Classicists 1:24:53
Felt (feat Elizabeth Fraser) – Primitive Painters 2:02:27
Αγγελική Τσιχλόγιαννη – NO (Meghan Trainor) 2:31:25

Ad Hoc - Young artists.png

 

1 Comment

  1. Συγχαρητήρια! Είναι πολύ συγκινητικό, σε καιρούς αναισθησίας και συναισθηματικής αφασίας, να μας δείχνετε πως τίποτε δεν χάθηκε, πως υπάρχει η νέα γενιά που αισθάνεται, και κυρίως εκφράζει αυτό που αισθάνεται, και καθηγητές που ως όφειλαν, δίνουν την ευκαιρία να εκφραστεί το πιο πολύτιμο που διαθέτουμε: την Ανθρωπιά μας! Και εδώ διαφαίνεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Τέχνης! Μπράβο σε όλους τους συναδέλφους Εικαστικούς, που ακούραστα και ακατάπαυστα δημιουργούν, μέσα από την Εκπαίδευσή μας, νησίδες Αγάπης για τον συνάνθρωπο, Πίστης στον άνθρωπο, Ελπίδας και Ελευθερίας της έκφρασης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *