Δημήτρης Αλικάκος #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο Radio magazen.gr

Την Παρασκευή 17.6.16, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε #ad_hoc στο  Radio magazen.gr τον Δημήτρη Αλικάκο, με αφορμή την πρόσφατη ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου του «Λιαντίνης – Έζησα έρημος και ισχυρός», που έχει χαρακτηρισθεί ως ένα σπουδαίο βιβλίο για έναν από τους σημαντικότερους δασκάλους της μεταπολεμικής Ελλάδας, τον καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη.

Ο Δημήτρης Αλικάκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου του 1967. Κατάγεται από το χωριό Τσέρια (Αγία Μαρίνα) του νομού Λακωνίας και είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Δημοσιογραφία. Είναι απόφοιτος του τμήματος του «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Δούλεψε ως ρεπόρτερ σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. Κάποτε φύτεψε έναν πλάτανο στο χωριό του.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Γ.Κ. Ελευθερουδάκης Α.Ε. Σοφίκα Ελευθερουδάκη, έγραψε για την ανανεωμένη έκδοση:

«Προβληματιστήκαμε πολύ για το αν έπρεπε να εκδώσουμε ένα βιβλίο για τον καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη. Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με φανατικούς φίλους αλλά και αρνητές… Για κάποιους, ένας σημαντικός διανοητής. Για κάποιους άλλους, ένας τρελός.

Η ενδελεχής και σε μεγάλο βάθος έρευνα του συγγραφέα, Δημήτρη Αλικάκου, ήταν ο βασικός παράγων που όχι απλώς μας έπεισε να προβούμε σ’ αυτή την έκδοση, αλλά να θεωρήσουμε και χρέος να συντελέσουμε σ’ αυτήν, ώστε να φωτισθούν τα σκοτεινά σημεία της προσωπικότητας του Λιαντίνη και της δραματικής επιλογής του.

Είμαι περήφανη γι’αυτή την επιλογή.»

 

#Radio_magazen

Οι μουσικές που ακούστηκαν

Δημήτρης Μυράτ – Πρόλογος (Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε) 0:13
Βούλα Ζουμπουλάκη – Η Πέτρα (Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε) 1:24
Λάκκης Παππάς – Έκτορας και Ανδρομάχη 22:16
Παντελής Θαλασσινός – Γεια χαρά σου ζωή 48:05
Μάνος Χατζιδάκις – Σερενάτα για την σεξουαλική απουσία (Sweet Movie) 1:28:15
Μάνος Χατζιδάκις – Τα παιδιά κάτω στον κάμπο (Sweet Movie) 1:31:29

Ad Hoc - Dimitris Alikakos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *