Περί ανισότητας των φύλων #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο Radio Maga

[mixcloud https://www.mixcloud.com/aristotelistsagkarogiannis/ad_hoc-gender-equality-network/ width=100% height=120 hide_cover=1 autoplay=1]

Την Παρασκευή 4.3.16, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε ad hoc στο Radio Maga την Δέσποινα Λιμνιωτάκη, εκπρόσωπο του Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων (ALDE Party Gender Equality Network), σε μια συζήτηση για την ισότητα των φύλων και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.

To Δίκτυο για την Ισότητα των Φύλων εργάζεται για την ισότητα των φύλων και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, καθώς πιστεύει ότι, όλα τα φύλα πρέπει να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή, και θέλει να δει περισσότερες γυναίκες στη δημόσια σφαίρα και στην πολιτική, σε όλα τα επίπεδα.

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις ομαδικές διεργασίες και διομαδικές σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία, με αντικείμενο τη θεωρία διαχείρισης τρόμου. Παράλληλα, έκανε εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση πένθους. Ένα κομμάτι της δουλειάς της συνοψίζεται στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο Ζήτημα Ζωής και Θανάτου: ο φόβος του θανάτου, η διεργασία πένθους και το κυνήγι της ευτυχίας στην καθημερινή ζωή (Ίτανος, 2008). Μέχρι σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης και συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συναντήσεων που αφορούν σε θέματα απώλειας, πένθους, μετατραυματικού στρες και ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής. Επίσης συνεργάζεται με εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας στην εκπαίδευση εθελοντών πάνω στο σύνδρομο του επιζώντα και στις ψυχολογικές επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=I2Hzc8VqqCs]

Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων:

Εδώ θα βρείτε μια πρόσφατη συνέντευξη μελών του Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων.

#Radio_Maga

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
——————————————
k.d. lang – Miss Chatelaine 00:12
Sheryl Crow – All I Wanna Do 32:23
Alanis Morissette – I’m A Bitch 59:47
Björk – Big Time Sensuality 1:28:32
Lady Gaga – Til It Happens To You 1:58:25
White Town – Your Woman 2:24:44
12764516_1569895416634749_4298786645355476535_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *