Ο Γεώργιος Π. Παύλος #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο Radio Maga

[mixcloud https://www.mixcloud.com/aristotelistsagkarogiannis/ad_hoc-free-people-culture/ width=100% height=208 hide_tracklist=1]

Την Παρασκευή 29.1.16, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε ad hoc στο Radio Maga τον Γεώργιο Π. Παύλο και τις μουσικές επιλογές του, σε μια ελεύθερη συζήτηση, με κεντρικό θέμα «Παιδεία για ελεύθερους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο: “Εν μέσω κρίσης, τοπικής, εθνικής και παγκόσμιας, που εγκυμονεί τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο, όλων εναντίον όλων, μας απομένει ένα μοναδικό όπλο υπεράσπισης του όλου ανθρώπου. του πολιτισμού και τής δημοκρατίας, ως ανθρωπιάς-φιλανθρωπίας και καλοσύνης. Η παιδεία, ή καλύτερα, ο έρωτας Παιδείας και Σοφίας. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, δεν ήταν τόση ανάγκη εμβάπτισης, κατά το σώμα και το πνεύμα, στην διαχρονική ελληνική Παιδεία, δεν γνωρίζω αν υφίσταται και άλλη, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το Βυζάντιο, και από εκεί μέχρι σήμερα. Αυτή η διαχρονική ελληνική εμπειρία, είτε ως αρχαία σοφία, είτε ως χριστιανική αγιότητα και ανιδιοτελής Έρως του προσώπου, είναι ο χώρος που πρέπει να εμβαπτίσουμε τα σώματα μας και το πνεύμα μας, προκειμένου να καταστούν φορέας παγκόσμιας ειρήνης και ανθρωπιάς, παγκόσμιας αναγνώρισης του ανθρώπου και του Θεού, ως πρόσωπο και όχι ως φύση απρόσωπο και μηχανιστική, αυτόματο και ρομπότ. Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε το ένα και μοναδικό έργο… Να καταστεί η Ελλάδα παγκόσμιο Σχολείο πολιτισμού… όχι τυπικά και παθητικά, αλλά ουσιαστικά και ενεργά, με την συμμετοχή όλων των ευαίσθητων και αισθαντικών Ελλήνων και Φιλελλήνων.”

Ὁ Γεώργιος Π. Παύλος γεννήθηκε στην Ολυμπία της Πελοποννήσου, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα, ενώ τα τελευταία 36 χρόνια ζει και εργάζεται στην Θράκη όπου διαμένει με την οικογένειά του. Είναι δε πατέρας 7 τέκνων. Κατέχει σήμερα την θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στην Πολυτεχνικὴ Σχολὴ του ΔΠΘ, όπου διδάσκει μαθήματα θετικών και τεχνολογικών επιστημών και μαθήματα φιλοσοφίας της παιδείας, της τεχνικής και του πολιτισμού. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 65 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών και φιλοσοφικών βιβλίων. Το ερευνητικό του έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, έχοντας έντονα διεπιστημονικό χαρακτήρα, ενώ ο ίδιος είναι πρωτοπόρος στην έρευνα της πολυπλοκότητας και του χάους με εφαρμογές στο διάστημα, το περιβάλλον και την Ιατρική. ‘Ο ίδιος προωθεί την διεπιστημονική προσέγγιση και την δημιουργική σύνθεση θετικόν επιστημών, τεχνολογίας, φιλοσοφίας, τέχνης και ανθρωπιστικών επιστημών. Παράλληλα, εργάζεται συστηματικά στην μετεκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης εισάγοντας πρωτότυπες ιδέες ολιστικής βιωματικής παιδείας και δημιουργικής σύνθεσης θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Στα πλαίσια της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας κινείται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ‘Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, συμμετέχοντας σε συνέδρια επιστημονικά και φιλοσοφικά και δίδοντας διαλέξεις της επιστήμης, της παιδείας και του πολιτισμού.

Περισσότερα για τον Γεώργιο Παύλο θα βρείτε στην προσωπική του σελίδα: και στη σελίδα του στο ΔΠΘ.

#Radio_Maga
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g7WQhwCQIQA]

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
——————————————
Pink Floyd – Hey You 0:00:10
Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία 20:07
Χαΐνηδες – Ο ξένος 52:38
Λουδοβίκος των Ανωγείων – Η Αλφαβήτα 1:23:41
Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός – Ύμνος στην Παναγία 1:52:52
Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου – Την ωραιότητα της παρθενίας σου 1:55:21
Στέλιος Καζαντζίδης – Η μάνα του μετανάστη 2:51:16
Διονύσης Σαββόπουλος – Ας κρατήσουν οι χοροί 2:54:35

Ad Hoc - Culture for free people (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *