XL-STARS of Classical Music #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

[mixcloud https://www.mixcloud.com/aristotelistsagkarogiannis/ad-hoc-xl-stars-of-classical-music/ width=100% height=208 light=1 hide_cover=1 hide_tracklist=1]

Την Παρασκευή 18.12.15, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε ad hoc στο ID Radio την σοπράνο και ηθοποιό Δέσποινα Τσολάκη και τον τενόρο Αντώνη Μπατσάκη, με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία XL-STARS of Classical Music, που διεξάγεται στο Πολεμικό Μουσειο, το Σάββατο 19.12, διοργάνωσης του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ξενοφών Λαμπράκης, και που τελεί υπό την αιγίδα RCNK Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Αθηναίων.

SAMSUNG CSCΗ Δέσποινα Τσολάκη γεννήθηκε στην Έδεσσα με πολλά ταλέντα στην μουσική (χορό, τραγούδι, υποκριτική) τα οποία αναπτύχθηκαν και ολοκληρώθηκαν με τις σπουδές της. Μαθήτρια ακόμη βραβεύτηκε από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ως εξαιρετικό ταλέντο και προτάθηκε γιά σπουδές στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Κατόπιν αναχωρεί στην Βologna της Ιταλίας γιά σπουδές στην Ιατρική σχολή.

Παράλληλα με τις σπουδές στην Ιατρική, παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου, τραγουδιού και χορού (στην Bologna Scuola di Τeatro e di Cultura).
Έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις στο Teatro Comunale di Bologna. Επιστρέφει στην Ελλάδα και φυσικά την κερδίζει η τέχνη και όχι η Ιατρική.

Στην Ελλάδα συνεχίζει τις σπουδές της:

● Σεμινάριο Μιούζικαλ / Μελοδραματική / Υποκριτική, με σπουδαίους δασκάλους ( Γ. Ρεμούνδος, Ν. Αβατάγγελος, Δ. Καμινάρης).
● Studio Opera, κλασσικό τραγούδι, χορός και θέατρο (Π. Ράπτης, Μ. Χορς, Ρ. Παπανικολη, Κ. Ρουγγερη)
● Διπλωματούχος μονωδίας (Σοπράνο – Lirico Leggero Coloratura) με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.

Ως εξαιρετικό ταλέντο πέρασε από audition της Αλίκης Βουγιουκλάκη και συνεργάστηκε μαζί της στην Εύθυμη Χήρα. Επίσης συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μαρίνο στα «Αμερικανικά Μιούζικαλ» και με τον Βαγγέλη Σειληνό στο «Cabaret Story». Εν συνεχεία παίζει επί 4 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο σε έργα του Αριστοφάνη, Carlo Goci κ.α. Επίσης στην Λυρική Σκηνή στο έργο του Cole Porter “Kiss me Kate”.

Παρουσίασε γιά κρατικό τηλεοπτικό κανάλι την εκπομπή εκπαιδευτικού περιεχομένου “Ενωμένη Ευρώπη”. Από το 2001 έως 2006 παρουσίασε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων (Σύνταγμα, Ζάππειο, Πλάκα, Αττικό Θέατρο). Το 2009 παρουσίασε τον διαγωνισμό χορωδιών και τραγουδιών της Χ.Ο.Ν., όπου και βραβεύτηκε.

Ως σολίστ έδωσε μία σειρά συναυλιών ερμηνεύοντας τραγούδια από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο (Άριες, Καντσονέτες, Οπερέτες, Μιούζικαλ, Χατζηδάκη, Ξαρχάκο, Θεοδωράκη κ.α.) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Όπερα Κωνσταντινουπόλεως, Dortmund Γερμανίας, Παλλάς, Λυρική Σκηνή, Αττικό Θέατρο, Θέατρο Άννα & Μαρία Καλουτά Δήμου Αθηναίων, Άλσος Ν. Σμύρνης και Ίδρυμα Κακογιάννη με το Υπουργείο Πολιτισμού).

Σήμερα συνεχίζει και δίνει συναυλίες σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως Δήμοι, Όμιλοι, οργανισμοί και Πρεσβείες.

Το 2013 βραβεύτηκε στο κλασσικό τραγούδι από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επιστημόνων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών.

Συμμετείχε ως μέλος κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμό κλασσικού τραγουδιού που διοργάνωσε η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, ο ραδιοσταθμός Αθηνα984 και ο όμιλος για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.

Η Δέσποινα Τσολάκη είναι Κοσμήτορας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.

Στην εκπομπή «Άρωμα Ελλάδος» παρουσιάζε και επιμελείτο την εκπομπή “Σπουδαίοι Έλληνες”

SAMSUNG CSCΟ Αντώνης Μπατσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τις σπουδές του στο τσέλο και μετέπειτα στο τραγούδι. Πήρε το δίπλωμά του από το Ωδείο της Γλυφάδας με άριστα και στις δύο ειδικότητες. Εφοίτησε στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας από όπου και απεφοίτησε με μεταπτυχιακό και στη Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (GITIS) , στο τμήμα Μουσικού Θεάτρου.

Στο τραγούδι είχε καθηγητές τους: Β. Γκαβάκου, Σταμάτη Μπερή, Ρ. Γκόλντμπεργκ, Β. Όσιποβ, Ι. Αρχίποβα, Ζ. Τερζάκη και στο τσέλο την Ντ. Χατζηγεωργίου, τον τσελίστα και αρχιμαέστρο Β. Φιδετζή και τη διάσημη Μαρία Τσαϊκόφσκαγια, μαθήτρια του Μ. Ροστροπόβιτς.

Ο Αντώνης Μπατσάκης έχει εμφανιστεί σε διάφορες χώρες όπως η Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Ιταλία, Γεωργία, Ουκρανία, Φινλανδία, Τσεχία. Έχει τραγουδήσει με επιτυχία σε παραστάσεις του Στούντιο Όπερας του Κονσερβατορίου της Μόσχας, στο Στούντιο Όπερας του Ινστιτούτου GITIS, καθώς και στο Θέατρο Ποκρόβσκι της Μόσχας. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο), στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Ινστιτούτο Goeth. Στη Μόσχα έχει δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού στο Μουσείο Πούσκιν, στην Ελληνική Πρεσβεία, στην Πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρίχτερ.

Έχει λάβει υποτροφίες από τα ιδρύματα: A. Ωνάση, Λ. Βουδούρη και Γ. Λαμπράκη (Μουσηγέτης).

Eμφανίσεις στην όπερα «Il Trovatore» του Τζ. Βέρντι , στην όπερα «1789» του Β. Κοκκόρη στη μεγάλη αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φ. Νάκας, ρεσιτάλ τραγουδιού στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός», καθώς επίσης ρεσιτάλ τραγουδιού «Μια νύχτα με πανσέληνο» στο μουσικό φεστιβάλ του Γυθείου, στο νησί Κρανάη και στην Πνευματική Εστία Σπάρτης. Συμμετοχή σε συναυλία με άριες από όπερες στον Πολύχωρο Τέχνης «Βρυσάκι» και σόλο συναυλία στο Αthens Garden Festival 2014. Eίναι δάσκαλος μονωδίας και βιολοντσέλλου στο Ωδείο Γλυφάδας της Αφροδίτης Μητσάκου.

Όλη τη χειμερινή σαιζόν 2014-2015 ο Α. Μπατσάκης εμφανιζόταν στο Θέατρο Κνωσός στην οπερέτα του Κ.Χατζηαποστόλου «Οι Απάχηδες των Αθηνών» στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κώστα/Πρίγκηπα υπό τη σκηνοθεσία του Γ. Ρεμούνδου και τη μουσική διεύθυνση των Γ. Αραβίδη και Κ. Δρακάκη. Τελευταία εμφάνιση στον Πολυχώρο Αθηναίδα. στην όπερα του Τζ.Βέρντι IL Trovatore υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταμάτη Μπερή και τη σκηνοθεσία του Γιάννη Καραχισαρίδη.

Ο Αντώνης Μπατσάκης μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ιταλικά.

#iDRadio

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
————————————————————————
Max von Essen – On This Night of a Thousand Stars 0:00
Vivaldi – Four Seasons: Winter 6:07
Piazzolla – Invierno Porteño 16:18
Georg Friedrich Händel – The Messiah: Pifa 24:01
O. Respighi – Trittico botticelliano: II. L’Adorazione dei Magi (Andante lento-Poco più mosso) 27:01
Hector Berlioz – L’Adieu des bergers 36:43
Hector Berlioz – L’Enfance du Christ – Trio des Ismaëlites 40:50
Panagiotis Trochopoulos – Prokofiev: Etude op.2 no.3 44:55
J.S.Bach – Christmas Oratorio BWV248 Part 1 4. Aria – Bereite dich, Zion, mit zärtlichen Trieben 48:33
J.S.Bach – Christmas Oratorio BWV248 Part 1 7. Er Ist Auf Erden Kommen Arm 54:15
Νίκος Μοσχονάς – Θα το πιεις ένα ποτήρι, θα το πιεις! 58:40
Δέσποινα Τσολάκη – Θα Κλέψω Τα Τριαντάφυλλα 1:01:47
J.S.Bach – Christmas Oratorio BWV248 Part 2 10. Sinfonia 1:06:05
J.S.Bach – Christmas Oratorio BWV248 Part 2 19. Schlafe, Mein Liebster, Genieße Der Ruh 1:11:24
Anna Netrebko and Plácido Domingo – Lippen Schweigen 1:22:29
Dean Martin – Rudolph The Red Nosed Reindeer 1:28:04
Jose Feliciano – Feliz Navidad 1:30:23
Mahalia Jackson – Keep Your Hand on the Plow 1:33:32
Frank Sinatra – Santa Claus is coming to town 1:36:04
Fritz Wunderlich – Dein ist mein ganzes herz 1:39:41
Panagiotis Trochopoulos – Liszt: Chasse – neige 1:43:46
Panagiotis Trochopoulos – Brahms/Cziffra Hungarian 1:49:01
Δέσποινα Τσολάκη – Καλώς Όρισες Έρωτα 1:57:28

Ad Hoc - XL stars III (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *