ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

[mixcloud https://www.mixcloud.com/aristotelistsagkarogiannis/ad-hoc-kethea-strofi/ width=100% height=208 light=1 hide_cover=1 hide_tracklist=1]

Η δύναμη να αλλάζεις

Την Παρασκευή 11.12.15, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε ad hoc στο ID Radio το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ), για έφηβους χρήστες και τις οικογένειες τους, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το δικαίωμα στη θεραπεία και στην κοινωνική ένταξη.

Στο στούντιο βρέθηκαν η Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, o Θεμιστοκλής, μέλος της επανένταξης, και ο Κλέαρχος γονέας και πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με έδρα την Αθήνα, απευθύνεται σε εφήβους 13-21 ετών και τις οικογένειές τους. Είναι το πρώτο πρόγραμμα για αυτή την ηλικιακή ομάδα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα (1988). Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης με Ξενώνα ώστε να μπορεί επίσης να υποστηρίζει εφήβους από την επαρχία, χωρίς οικογενειακή στήριξη ή που παραπέμπονται από δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

Η απεξάρτηση των εφήβων συντελείται μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλλων ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας κυρίως τις αρχές του μοντέλου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, που προάγουν τη ζωή, όπως είναι: οι θεραπευτικές, εκπαιδευτικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής προσέγγισης είναι η συμμετοχή των γονιών και αδελφών των εφήβων στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας Οικογένειας. Εκεί απευθύνονται και γονείς που επιθυμούν να κινητοποιήσουν τα παιδιά τους για θεραπεία.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TTTEVdhFpbQ]

Θέλω να σας ευχαριστήσω και εγώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και με τους ακροατές σας για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η χρήση ουσιών στην εφηβεία και η απεξάρτηση σύμφωνα με τη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ. Η συμβολή σας στη μετάδοση των μηνυμάτων υπέρ της καθαρής ζωής ήταν πολύτιμη. Ευχόμαστε να μεταδώσαμε μαζί σας όλα όσα είναι σημαντικό να ακουσθούν, να δημιουργήσαμε προβληματισμούς και να κινητοποιήσαμε έστω και έναν άνθρωπο στο να αναζητήσει βοήθεια ή να βοηθήσει κάποιον δικό του να πάρει την απόφαση.
Ευχαριστούμε πολύ και για το υλικό.
Να είστε καλά και ελπίζουμε να σας φιλοξενήσουμε και στο Πρόγραμμα μας.
Με εκτίμηση,
Κυρατσώ Σκοδρογιάννη
Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

#iDRadio
 

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
———————————————————
Eminem – Not Afraid 0:52
Macklemore x Ryan Lewis – Starting Over 7:01
U2 – Running to Stand Still 11:16
Neil Young – The Needle And The Damage Done 15:34
Lou Reed – Underneath the Bottle 17:51
A Perfect Circle – Gravity 20:24
Amy Winehouse – Rehab 23:33
John Lennon – Cold Turkey 27:30
Warren Zevon – Detox Mansion 32:56
The Velvet Underground – Heroin 36:17
Neil Young – No More 43:20
Perfume Genius – Never Did 49:00
Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge 54:03
Sia – Breathe Me 59:33
Bright Eyes – If The Brakeman Turns My Way 1:04:10
Billy Joel – Captain Jack 1:09:20
Ani DiFranco – Come Away From It 1:16:34
Lynyrd Skynyrd – That Smell 1:26:13
Alice Cooper – Poison 1:32:04
Avril Lavigne – Nobody’s Home 1:36:33
P!nk – Sober 1:40:15
Jane’s Addiction – Jane Says 1:44:37
Mary J. Blige – No More Drama 1:49:21
Macklemore ft. Fences – Otherside 1:53:31
Louis Armstrong – What A Wonderful World 1:58:03

Ad Hoc - KETHEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *