Σταθμός Θέατρο #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

 

“Συγγνώμη” στο Σταθμός Θέατρο

Την Παρασκευή 13.11.15, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης υποδέχθηκε ad hoc στο ID Radio τη νεανική παρέα ηθοποιών του βασισμένου σε αληθινά γεγονότα έργου “Συγγνώμη“, της Καταλανής Marta Buchaca, που παρουσιάζεται, από τις 30 Οκτωβρίου 2015, στο ανακαινισμένο Σταθμός Θέατρο, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, και τη νέα συγγραφέα και ηθοποιό Δήμητρα Στάικου.

Στο στούντιο βρέθηκαν οι Γιώργος Βουβάκης, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέφανος Οικονόμου, Αγγελική Πασπαλιάρη, Ρένος Ρώτας, Δήμητρα Στάικου και ο Νίκος Μάκκας, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου.

Γιατί οι νέοι γίνονται ολοένα και πιο βίαιοι; Τι συμβαίνει σε μια οικογένεια όταν o αγαπημένος τους γιος συμμετέχει σε ένα τρομακτικό και εντελώς αναίτιο έγκλημα; Πόσο ευθύνονται οι γονείς για τις επιλογές των παιδιών τους;

Σε μια εποχή αλληλοσπαραγμού των ανθρώπινων σχέσεων, η Μπουτσάκα “φέρνει” στο θέατρο, ένα κείμενο – αναφορά για τη βία της εικόνας και πώς αυτή διαμορφώνει τον ψυχισμό και τις συνειδήσεις των νέων.

Οργή, θυμός, αλλεπάλληλες συγκρούσεις, σωματική και λεκτική βία, όνειρα που καταστρέφονται κι ένα απροσδιόριστο, ασαφές αύριο συνθέτουν τον κόσμο των ηρώων της συγγραφέως, σε μια παράσταση παζλ με κινηματογραφική δομή και δημοσιογραφική οξύτητα.

Η πρωταγωνίστρια Άννα Αδριανού τονίζει με την ελεύθερη διασκευή της το έσωθεν τοπίο των γονιών και ενισχύει την κοινωνική διάσταση του έργου. Αποφεύγει να ασκήσει κριτική στη σύγχρονη οικογένεια ή στις κοινωνικές δομές και δείχνει το δρόμο προς την αγάπη με τη Συγγνώμη.

Παίζουν: Άννα Αδριανού, Λεωνίδας Κακούρης, Ρένος Ρώτας, Γιώργος Βουβάκης, Στέφανος Οικονόμου, Αγγελική Πασπαλιάρη, Φανή Γεωργακοπούλου.

Tην εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε και εδώ.

#‎iDRadio

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
——————————————
Δημήτρης Μυράτ – Απόψε αυτοσχεδιάζουμε (πρόλογος) 0:31
Μάνος Χατζιδάκις – Ο ηθοποιός 10:35
Νίκος Ξυλούρης, Τζένη Καρέζη – Το μεγάλο μας τσίρκο 1:00:56
Μελίνα Μερκούρη – Ο Mack με το μαχαίρι 1:22:38
Ελένη Δήμου, Διονύσης Σαββόπουλος – Τα μάγια της Κίρκης 1:42:11
Λουκιανός Κηλαηδόνης – Γιατί χαίρεται ο κόσμος; Φινάλε 2:10:32

Ad Hoc - Theater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *