Ο Δημήτρης Μπουραντάς #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

Προσωπική και επαγγελματική αποτελεσματικότητα: παντρεύοντας τη φιλοσοφία με την επιστήμη

[youtube=http://youtu.be/5gzvA0Jro9s]

Την Παρασκευή 19.6.15, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε ad hoc στο στούντιο του ID Radio τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ: Οι πιο χρήσιμες αρχές και μέθοδοι για αποτελεσματικότητα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή.

SAMSUNG CSCΣτο νέο του βιβλίο, συνδυάζοντας τις πλέον χρήσιμες και εμπνευσμένες ρήσεις των φιλοσόφων με τις μεθόδους του προσωπικού μάνατζμεντ και της αυτο-ηγεσίας, δημιουργεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της σοφίας, του τρόπου σκέψης, των ικανοτήτων, των προσωπικών χαρακτηριστικών, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών, που είναι απαραίτητα για να επιτυγχάνουμε τα επιθυμητά από εμάς αποτελέσματα και να ζούμε όσο γίνεται καλύτερα.

Το να είμαστε αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνουμε είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή, αφού πρακτικά σημαίνει να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας και τα επιθυμητά μας αποτελέσματα με τον καλύτερο τρόπο και τις μικρότερες θυσίες σε οτιδήποτε.

SAMSUNG CSCΟι φιλόσοφοι, μέσω των σύντομων, απλών και εμπνευσμένων ρήσεων – γνωμικών τους, μας προσφέρουν πρακτικές πολύτιμες αρχές για να κάνουμε σωστές επιλογές και να τις υλοποιούμε αποτελεσματικά ώστε να επιτυγχάνουμε αυτά που θέλουμε σε οποιοδήποτε τομέα της ζωή μας. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονες επιστήμες μας προσφέρουν μεθόδους και τεχνικές προσωπικού μάνατζμεντ και αυτο-ηγεσίας που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσωπική και επαγγελματική αποτελεσματικότητα.

SAMSUNG CSCΟ Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας, διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, δημόσιων, συνδικαλιστικών και άλλων κοινωνικών οργανισμών. Πολλές ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί στα πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά. Από τα βιβλία που έχει εκδώσει, το Μάνατζμεντ (εκδ. Μπένου), το Ηγεσία: ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (εκδ. Κριτική) και το Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (εκδ. Μπένου) είναι τα ελληνικά μπεστ σέλερ στο χώρο τους. Το πρώτο μυθιστόρημα, Όλα σου τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη (Εκδόσεις Πατάκη, 2008), κέρδισε το βραβείο αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Ακολούθησαν τα βιβλία Επί σκηνής χωρίς πρόβα (Εκδόσεις Πατάκη, 2010), η ποιητική συλλογή Κραυγή σιωπής (Εκδόσεις Πατάκη , 2012) και Μιλώντας στα παιδιά μου για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή (Εκδόσεις Πατάκη, 2013). Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο του Leadership Meta-Competencies (εκδ. Ashgate-Gower) που βρέθηκε στις λίστες των μπεστ σέλερ του Amazon.

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ, εδώ και εδώ.

‪#‎iDRadio

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
——————————————
Στέρεο Νόβα – Το ταξίδι της φάλαινας 0:11
Ευθύμης – Για τη Γενιά μου (συμ. ΜΑΡΙΛΕΤΤΑ) 39:22
Νικόλας Άσιμος – Venceremos 1:23:18
Ονειροπαγίδα – Οι καλύτερες μέρες 2:00:23

Ad Hoc - Bourantas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *