Η Χορηγία στον Πολιτισμό #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

Πολιτιστική Χορηγία: ένας θεσμός κοινωνικής ευθύνης και συμμετοχής στο δημόσιο βίο

Την Παρασκευή 5.6.15, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε ad hoc στο στούντιο του ID Radio τους:

SAMSUNG CSC Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγο, μόνιμη υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού (νυν ΥΠΑΙΘΠΑ), που υπηρετεί στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, έχοντας αδιάλειπτη, γνωστή και δημόσια συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση. Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (2011-2014) και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (2014 ως σήμερα). Είναι ιδρυτικό μέλος της πολιτικής κίνησης ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, εκλεγμένη με το συνδυασμό Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

 

SAMSUNG CSCΈφη Γιαννοπούλου, με σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος από το Τμήμα Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου. Από το 1993 ασχολείται επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση από τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά. Ως μεταφράστρια και επιμελήτρια έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής, την Μπιενάλε της Αθήνας, την Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Θέατρο και άλλους φορείς στην έκδοση καταλόγων τέχνης και προγραμμάτων. Συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Unfollow. Είναι μέλος της γραμματείας του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

 

σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετική με την Πολιτιστική Χορηγία, ένα θεσμό που αποσκοπεί στη χρηματοδότηση του πολιτισμού από πόρους προερχόμενους από τον ιδιωτικό τομέα.

Συζητήσαμε για το θεσμικό πλαίσιο, το ρόλο των χορηγών και της πολιτικής ηγεσίας, τη συμμετοχή των πολιτιστικών ιδρυμάτων, των ΜΚΟ, των σωματείων και των κινήσεων πολιτών στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την προσπάθεια υποκατάστασης των υπηρεσιών του Πολιτισμού, τις περιπτώσεις που υποστηρίζεται το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από το θεσμό των χορηγιών και τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονται, στην περίπτωση που υποκαθίσταται αυτή, την ένταξη της προστασίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην τοπική ανάπτυξη, μέσα από πρωτοβουλίες τοπικών κοινοτήτων, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη τους και πολλά άλλα.

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ, εδώ και εδώ.

‪#‎iDRadio

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
—————————————————
Daemonia Nymphe – Dios Astrapaiou 0:10
Avaton – Αερίων επέων άρχομαι 1:01:24
Daemonia Nymphe – Daemonos 1:09:40
Gregorio Paniagua – Epitaphe de Seikilos 2:14:18

Ad Hoc - Culture

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *