Αχτίδες Ελπίδας στο Kobanî #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

SAMSUNG CSC

Αχτίδες Ελπίδας στο Kobanî

Την Παρασκευή 8.5.15, φιλοξένησα ad hoc στο στούντιο του ID Radio, με αφορμή την καμπάνια “Χτίζουμε το Δημοκρατικό – Ελευθεριακό Σχολείο για τα Παιδιά του Κομπάνι“, τον Bahoz Bora και, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, την Κατερίνα Τσουκαλά, σε μια βιωματική συζήτηση για τους Κούρδους, τους αγώνες τους και το πείραμα για τη δημοκρατική αυτονομία στη Rojava, που θα σας γεμίσει ελπίδα.

SAMSUNG CSC

Ο Bahoz Bora εγκατέλειψε το 1995 την Τουρκία και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Το 2011 αναγνωρίσθηκε ως πολιτικός πρόσφυγας. Το 2007 αποφοίτησε από τη σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ και το 2010 τελείωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, με κατεύθυνση “Εκπαίδευση και Κοινωνικός Αποκλεισμός”. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, με θέμα της διατριβής του: “Το τραύμα και οι τραυματικές εμπειρίες των ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών αιτούντων άσυλο και οι επιπτώσεις του τραύματος στην εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα”.

 

Katerina Tsoukala uniformΗ Κατερίνα Τσουκαλά είναι Διεθνολόγος και Αμυντικός Αναλυτής, με BScEcon σε Διεθνή Πολιτική και Στρατηγικές Σπουδές, ΜΑ στην Ανάλυση Άμυνας και Ασφάλειας και Διδακτορική Έρευνα στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανική Πολιτική. Έχει διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Hewler του Κουρδιστάν και έχει διατελέσει σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής.

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ και εδώ.

‪#‎iDRadio

Οι μουσικές που ακούστηκαν:
——————————————
Τάσος Λειβαδίτης/Κώστας Καζάκος – Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος 0:00
Bilbilo 17:39
Jinen Azad – Şehit Delila – 42:31
Aynur Karadogan – Keçe Kurdan / Kürt 1:09:50
Şivan Perwer – Helebçe 1:10:39
Aynur Karadogan – Ahmedo 2:00:47
Mihemed Şêxo – Ay Le Gule 2:41:32

Ad Hoc - Kobani axtides

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *