Η Πάολα Ρεβενιώτη #ad_ hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

Δυο ώρες με την Πάολα

SAMSUNG CSC

Την Παρασκευή 16.1.2015, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε την Πάολα Ρεβενιώτη, σε μια ελεύθερη ad hoc συζήτηση, στη διαδικτυακή συχνότητα του ID Radio.

Για την Πάολα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις: ελεύθερος και αξιοπρεπής άνθρωπος, ασχολήθηκε με τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων, (ΑΚΟΕ), αγωνίστηκε ενάντια στην περιθωριοποίηση, την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, πάλεψε σκληρά για την ισότητα των ΛΟΑΤ και την κοινωνική και σεξουαλική τους απελευθέρωση.

Aπό το 1982 ως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό “Κράξιμο“, το 1985 εξέδωσε την ποιητική συλλογή Σαλτάρισμα, διοργάνωσε ένα από τα πρώτα ελληνικά Gay pride και από το 2011 ασχολείται με τη δημιουργία σειράς ντοκιμαντέρ, κυρίως ακτιβιστικού χαρακτήρα,σε συνεργασία με διάφορους νέους κινηματογραφιστές, κάτω από την επωνυμία ‘ThePaolaProject‘ και ThePaolaTeam. Τον Ιανουάριο του 2013 προχώρησε στην πρώτη της ατομική έκθεση στη gallery The Breeder, παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό συλλεκτικό υλικό, ερωτικού, ιστορικού, κοινωνικοπολιτικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος.

Πρόσφατα. σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα Paola Team Documentaries, παρουσίασαν το πρώτο τους μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα τα Καλιαρντά, την κρυφή γλώσσα τον ομοφυλόφιλων της Ελλάδας από την δεκαετία του ’40 μέχρι και την αρχή της μεταπολίτευσης. Στο ντοκιμαντέρ μίλησαν για τα καλιαρντά οι: Ντίνος Χριστιανόπουλος, Νανά, Θανάσης Σκρουμπέλος, George Le Nonce, Κώστας Κανάκης, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Τέτα, Ηρακλής Δούκας, Γιώργος Τσιτιρίδης, Θωμάς Κοροβίνης, Γιάννης Παλαμιώτης, Φώτης Παπαδόπουλος

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ,  εδώ και εδώ.

‪#‎iDRadio‬

Οι μουσικές που ακούστηκαν:

Damien Rice – It Takes a Lot To Know a Man 0:00
Hozier – Take Me To Church 22:43
The Twilight Sad – There’s A Girl In The Corner 42:09
The Black Keys – Fever 58:50
Todd Terje (feat. Bryan Ferry) – Johnny And Mary 1:15:33
FKA twigs – Pendulum 1:35:12
Maria Callas/Nicola Rescigno/Orchestre de la Société des Concerts du Conservatoire-Otello: Ave Maria, piena di grazia (Desdemona) 1:49:43

Revenioti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *