Ο Μανώλης Μιτάκης #ad_hoc με τον Α. Τσαγκαρογιάννη στο iD Radio

Το Φάρμακο ως αξία του ανθρώπινου Πολιτισμού

SAMSUNG CSCΤην Παρασκευή 31.10.2014, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε τον Μανώλη Μιτάκη και τις μουσικές επιλογές του, σε μια δίωρη ad hoc συζήτηση, στην διαδικτυακή συχνότητα του ID Radio.

Τα θέματα πολλά: τι είναι το “Φάρμακο”, η χρήση πειραματόζωων, ποια η σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου, η σύγκρουση του φαρμάκου με τον εαυτό του (placebo), ποια η σχέση αλλοπαθητικού και ομοιοπαθητικού φαρμάκου, η σχέση θρησκείας και φαρμάκου, η πρόοδος ως νίκη απέναντι στη φύση ή ύβρις, η καινοτομία στο φάρμακο και το αντίτιμό της, τα αντικαρκινικά φάρμακα, η αξία των εμβολίων, τι είναι η εθνοφαρμακολογία, το φάρμακο και η οικολογία, ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο Μανώλης Μιτάκης είναι απόφοιτος Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, με σπουδές στο φαρμακευτικό marketing, διευθυντής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Boehringer Ingelheim, πρόεδρος της Ακαδημίας Marketing Επαγγελματιών Υγείας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας και έχει διατελέσει κοσμήτορας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών.

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ και εδώ.

#‎iDRadio‬

Οι μουσικές που ακούστηκαν:

Maria Callas – La Traviata 0:00
Ρίτα Σακελλαρίου – Φαρμάκι λίγο λίγο 10:17
Μαίρη Λίντα – Σε Πότισα Ροδόσταμο 24:39
Διονύσης Σαββόπουλος – Τσάμικο 40:56
Mozart – Così Fan Tutte 58:49
Χάρις Αλεξίου – Μία Είναι η Ουσία 1:21:16
Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Φάρμακα και Βιταμίνες 1:42:49
Grace Jones – La Vie En Rose 2:02:10

Health

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *